Din 2012, bibliotecile vor fi transformate în centre de informare

27/12/2011 at 16:29 2 comentarii

http://www.timpul.md/articol/din-2012-bibliotecile-vor-fi-transformate-in-centre-de-informare-29864.html

Reclame

Entry filed under: biblioteci.

Premiul Academiei Române Facebook – aplicatie UE pentru libertatea de exprimare

2 comentarii Add your own

 • 1. Maria Vatamanu  |  03/01/2012 la 10:12

  Comunitatea bibliotecara din tara Moldova trebuie sa cunoasca in amanunte ce prezinta acest New Haw al Ministerului Culturii. Bibliotecile si fara a le transforma in Centre de informare au functia de a informa comunitatea, esential sa aiba cu ce. Interesant, functionarii cunosc realitatea, ca bibliotecile rurale achizitioneaza cate 100 titluri si aceea se considera stare excelenta, pe cand Camera Cartii relateaza mai mult de 2000 titluri de noi aparitii anual. Cunosc oare ei ca studentii veniti la studii nu cunosc ce este o revista stiintifica, nu cunosc cum e ordonata o colectie de biblioteca, cum trebuie evitat plagiatul etc. etc.
  Bibliotecile de la aparitia lor au fost in continua transformare, asumandu/si functii noi si prestand noi servicii, insa ca institutie au ramas sa fie biblioteci. De altfel, comentariile din Timpul vorbesc elocvent despre perceptia acestei reforme de catre societate.

  Răspunde
  • 2. cdbclub  |  03/01/2012 la 10:50

   Insuficienţă informaţională a dat naştere acestor interpretări privind Proiectul Global Libraries Moldova. Când va fi publicat Comunicatul de presă privind Programul Global Libraries Moldova, atunci lucrurile se vor aşeza pe făgaşul normalităţii

   Într-o postare de pe blog https://clubbib.wordpress.com/2011/04/15/initiativa-global-libraries-o-realitate-pentru-vecini-un-vis-pentru-noi am tradus câteva date despre misiunea acestui program. „Iniţiativa Global Libraries a Fundaţiei Bill şi Melinda Gates activează pentru a deschide lumea cunoaşterii, informaţiei şi a oportuniţăţilor pentru cât mai mulţi oameni. Parte din Programul de Dezvoltare Globală, Global Libraries lucrează cu anumite ţări care demonstrează necesitatea şi disponibilitatea de a ajuta bibliotecile publice să ofere acces gratuit la computere şi Internet, şi a instrui în vederea utilizării eficiente a acestor instrumente. Microsoft este partener al Global Libraries şi donează software pentru partenerii care le solicită. Iniţiativa Global Libraries lucrează pentru a transforma bibliotecile publice în resurse vitale care pot ajuta la îmbunătăţirea vieţii a milioane de oameni”. Alte informaţii:
   http://www.gatesfoundation.org/libraries/Pages/global-libraries.aspx
   http://www.gatesfoundation.org/libraries/Pages/global-libraries-projects-update.aspx

   Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Blog Stats

 • 145.164 hits

Calendar

decembrie 2011
L M M J V S D
« nov.   ian. »
 1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031  

View


%d blogeri au apreciat asta: