Proiectul Legii drepturilor utilizatorilor de cărţi electronice

05/03/2011 at 13:17 2 comentarii

Vestea că HarperCollins, una dintre cele mai mari companii de editare de limbă engleză, a anunţat condiţii noi de împrumut pentru cărţile electronice, care vor putea fi împrumutate doar de 26 de ori, înainte de expirarea licenţei, a provocat îngrijorarea bibliotecarilor. Sarah Houghton-Jan şi Woodworth Andy au elaborat  The eBook User’s Bill of Rights /Proiectul Legii drepturilor utilizatorilor de cărţi electronice preluat de mai multe bloguri de specialitate.

The eBook User’s Bill of Rights este o declaraţie a libertăţilor fundamentale care ar trebui să fie acordate tuturor utilizatorilor eBook.

The eBook User’s Bill of Rights

Fiecare utilizator de cărţi electronice  ar trebui să aibă următoarele drepturi:

• dreptul de a utiliza cărţi electronice în conformitate cu orientările care situează accesul înaintea  limitărilor de proprietate

• dreptul de accesare a cărţilor electronice pe orice platformă tehnologică, inclusiv  hardware-ul şi software-ul selectat de utilizator

• dreptul de a adnota, a cita pasaje, a imprima, şi a folosi în comun  conţinutul cărţii electronice, în  spiritul utilizării corecte şi a drepturilor copyright

• extinderea doctrinei primei vânzări asupra  conţinutului  digital, care permite proprietarului cărţii electronice de a reţine, arhiva, folosi în comun, şi re-vinde cărţile electronice achiziţionate.

Pentru a vedea proiectul în întregime accesati adresa de mai jos http://www.davidleeking.com/2011/02/28/the-ebook-users-bill-of-rights/ sau faceţi o căutare Google The eBook User,s Bill of Rights. V.O.

Reclame

Entry filed under: biblioteci.

Utilizatori Internet Serviciile pentru utilizatori în prim plan

2 comentarii Add your own

 • 1. Mariana  |  05/03/2011 la 19:17

  sper, in curind ridicula politica a HC va fi atacata de bibliotecari astfel sau vor „stopa” pur si simplu business-ul de livrare a cartilor electronice prin intermediul bibliotecilor sau insesi HC va veni cu alternative realiste.

  Este atit de irational sa consideri ca o carte poate deveni imposibil de citit dupa 26 tranzactii de imprumut, asa ca imi place idea proiectului eBook User,s Bill of Rights.

  Răspunde
 • 2. cdbclub  |  05/03/2011 la 19:45

  Blogurile de specialitate au lansat ideea boicotării achiziţiei cărţilor electronice. Să vedem cum se vor dezvolta evenimentele

  Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

Trackback this post  |  Subscribe to the comments via RSS Feed


Blog Stats

 • 142,861 hits

Calendar

martie 2011
L M M J V S D
« feb.   apr. »
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  

View


%d blogeri au apreciat asta: